8TH SEASPLASH WARM UP TOUR WITH THE QUEENS OF BALKAN DANCEHALL TRASH POP

LAS BALKANIERAS su tri mlade šinjorine, talentirano-motivirane u svakom muzičkom, kao i kuhinjskom pogledu i stilu. Uživaju u kuhanju, izmjeni recepata kao i u muzici, a prava delikatesa im je biti na bini, plesati, pjevati, skakati, zabavljati publiku na njihov “mediteran-balkanjero-đir”, sa dodatkom parodije i crnog humora.

Verzije pjesama postoje na četiri jezika: njemački, engleski, hrvatsko-dalmatinsko-bosanski, pa čak i ruski. Šta znači da se balkanjerosice dobro snalaze po mediteranskom-balkanskom terenu, kao i po “bilome svitu“. Njihov moto je: „sve se može globazirat, sve je import-export baza“. Svugdje se osjećaju kao kod kuće jer su “globalni import-export muzičari”…

Njihova muzika je jedna velika “bevanda”, tj. mix Turbo-Trash-Electro-Folk-Pop-a sa začinom reggae, ska i melosa, mada im ni moderniji ritmovi elektronske produkcije nisu strani. Radile su marljivo na svom prvom albumu, pripremale ga po najboljim receptima i začinima kao najsvečanije jelo, što je nedavno rezultiralo potpisivanjem ugovora sa CROATIA RECORDS, pa će uskoro biti serviran na velikom svečanom pladnju, za mediteransko-balkansko područje, i naravno za Europu. Prvi singl/spot “Moje plave oči” je nedavno objavljen, i kampanja je započela. Cure se također pojavljuju u programu nadolazećeg 8. Seasplash festivala (čet, 22.07. @ Mainsplash stage).

Producent njihove “opaljene mjuze” i prateći selektor na nastupima je PIONEAR – „Europe’s most prolific Dancehall producer“ (GERMAICA DIGITAL). Kao što ime kaže, pionir reggae scene u Njemačkoj. U ranim devedesetima osnivač prvog njemačkog Dancehall/Reggae labela, koji godinama surađuje sa značajnim imenima svjetske reggae scene.

We luv tu entertaijn YU!

Ned/Sun, 11.04.2010., KINO ŠIŠKA, LJUBLJANA/SLO (Junior Kelly & Warrior King support)

Sri/Wed, 14.04.2010., SIRUP CLUB, ZAGREB/HR
+ Jin-San selekta (Kingston Sound)

Čet/Thu, 15.04.2010., DFK KLUB, BANJA LUKA/BiH

Pet/Fri, 16.04.2010., KLUB PALACH, RIJEKA/HR
+ DJ Rotten + Jin-San selekta (Kingston Sound)

Sub/Sat, 17.04., KLUB SATIR, ZADAR/HR

Link UP:

Novi spot “Moje plave oči”:
http://www.youtube.com/watch?v=rgphpILV8SI

http://www.seasplash.net

Leave a Reply