BALKAN DANCEHALL TAR ÖVER – BALKAN DANCEHALL TAKING OVER: SANJIN & YOUTHMAN DEBUT SINGLE AND VIDEO

English version below… Skvibolaget GERMAICAs senaste signing, bosniensvenskarna SANJIN & YOUTHMAN, kombinerar sitt östeuropeiska arv med den urbana ljudbild som omger dem i västeuropa. Duons debutsingel ”Runnin’ Dis Town” är en kärleksfull drift med deras självbild och en hyllning till deras ursprung. Låten kulminerar i textraden ”Let me tell u bout the place that we come from – the place that European gangsters get guns from”.

Den digitala midtempo-dancehallinstrumentalen av ”Runnin’ Dis Town” kommer att släppas som GERMAICAs nya riddim, under namnet ”Yu Go!”. Listan på gäster är lång, till exempel LAS BALKANIERAS, MILLION STYLEZ, RED FOX & MR. EASY, GNUCCI BANANA, JOEY FEVER, SEROCEE, TOM HYPE med flera. Riddimet producerades av EMIR “YOUTHMAN” KOBILIC och är en perfekt mix av en autentisk sampling av en bosnisk låt från 80-talet och ett hypermodernt dancehallbeat. Med sin unika vibe kommer de nya Balkan Dancehall-ambassadörerna SANJIN & YOUTHMAN otvivelaktigt att få tjejerna att dansa och killarna att göra honnör!

Kolla videon, Sanjin & Youthmans “Runnin Dis Town”

English version: Latest signing to the GERMAICA Artiste roster SANJIN & YOUTHMAN – Bosnian immigrants to Sweden – combine references to their „Eastern“ heritage with the urban sounds surrounding them living in the „Western“ world. Their debut single „Runnin’ Dis Town“ giving a humorous view on their self-image and origin culminating in the punch line „Let me tell u bout the place that we come from, the place that European Gangsters get gun from…“.

The midtempo digital Dancehall instrumental marks also the arrival of the new GERMAICA riddim called „Yu Go!“ which will be released shortly featuring the likes of LAS BALKANIERAS, MILLION STYLEZ, RED FOX & MR. EASY, GNUCCI BANANA, JOEY FEVER, SEROCEE, TOM HYPE and more… It was produced by group member and SingJay Emir „Youthman“ Kobilic delivering a perfect blend of an authentic sample from the Bosnian 80s music and an up-to-the-time Dancehall beat. Carrying an unique vibe the debut single of the new Balkan Dancehall ambassadors SANJIN & YOUTHMAN! is destined to make all girls swing and the rudies salute!

German Entrepreneur PIONEAR and his new label GERMAICA DIGITAL cementing their status a the leading European Dancehall talent pool – continuing the introduction of the new generation of promising Artistes like Shabu (Spain), Las Balkanieras (Croatia/Bosnia/Russia) or Tom Hype (Austria)…

***
Title: Runnin’ Dis Town
Artiste: Sanjin & Youthman
Format: Single (Digital)
Label: Germaica Digital
Producer: Emir „Youthman“ Kobilic for Germaica Balkans
Musician: Emir „Youthman“ Kobilic
Master: Tobi Fresh for dubplaterescue.com
Release: Aug. 26th 2011
Distributor: mp3.soundquake.com

Link Up:

Sanjin & Youthman “Runnin’ Dis Town” Video

Sanjin & Youthman on Facebook

Leave a Reply